Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Västerås FK P18U

Följ

P18U

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pojkar 11-12 gr 7 vår Kompisligan

Match

Köping FF P 06 Röd

3 - 3
Zigenarbacken IP
25 juni 2017
16:45

Västerås IK P06:1 Gul

Referat

Referat: Köping FF P 06 Röd - Västerås IK P06:1 Gul

I dag mötte vi Köping i en match som blev en riktig nagelbitare och en riktig publimatch jämn och spännande, tack Köping för motståndet! Som vanligt tänkte jag säga så hade vi naturligtvis kulingvindar idag igen så hård blåst är ett återkommande tema. Till helgens matcher har vi även haft stort bortfall på killar som inte kunde vara med och spela och i och med att vi spelade två matcher samtidigt så har vi inte kunnat fyllt på med killar.

Detta ledde till att vi bara hade tre avbytare och det märkdes idag att det var för lite då det var varmt och killarna sa att dom var trötta idag redan i halvlek efter mycket springande i värmen vilket oxå ledde till att vi hade svårt att spela det passningspel som vi har varit vana med att se under våren. Vi valde att låta backarna spela hela matchen idag efter vi märkt hur trötta alla anfallare var i halvlek så vi kunde ha alla avbytare till anfallet i stället för att dom skulle kunna byta oftare när dom blev trötta.

I första halvlek hade vi flertalet halvchanser som inte riktigt ville sig idag och vi var alla överens i halvlek att vi pratade för lite med varandra och vi inte spelade vårt passningsspel. I andra halvlekens början spelade vi vårt spel och då gick det bättre men allt eftersom halvleken led och tröttheten smög sig på så blev det lite mer dribblingar istället för passningar och kommunikationen avtog och då blir det svårare att komma framåt. Men en sak som är härligt med våra killar är att dom ger aldrig upp och trots att alla var rejält trötta efter matchen lyckades vi vända två underlägen och vi tränare är stolta över att alla killar sprang och slet "ända in i kaklet" . Vi tar med oss godbitarna där vi fick se ett nytt nickmål på hörna vilket är kul eftersom vi tränat en del på hörnor, vi fick även se Leon stå för en hel del kvalificerade räddningar. Det var även kul att se att killarna vågade skjuta lite mer idag som vi pratat om på träningarna att våga ta skott.

Vi tränare vill passa på att tacka alla killarna för en fint genomförd vårsäsong och ladda nu med kolhydrater till avslutningen med Aroscupen innan det blir ett välförtjänt sommarlov innan vi drar igång igen till hösten.

Johan och Tomas